Vägen mot ett hållbart samhälle kantas av utmaningar. Trafikens klimatpåverkan är kanske den mest påtagliga. Men genom att köra på solel minimerar du utsläppen av koldioxid, från start till mål.

Ett miljömedvetet val

Elbilar har fått ett stort uppsving de senaste åren, och av god anledning. Jämfört med bensin- eller dieselbilar släpper de ut betydligt mindre växthusgaser, vilket gör dem till en självklar del av en klimatanpassad samhällsomställning.

Med hjälp av dagens batterier är det möjligt att spara solenergin till en regnig dag. Du behöver inte sälja överskottet av den producerade solelen, utan kan istället välja att använda den när du själv vill. Perfekt för dig som vill ladda din elbil under natten.

Solen är trots allt en av våra bästa energikällor. Eftersom den både är förnybar och går att lagra, kan du gardera dig mot marknadens stigande elpriser och bristande tillgång. Oavsett om du kör en elbil och vill driva den så klimatsmart som möjligt, eller bara vill dra ner på elkostnaden hemma och öka din självförsörjning, så är solenergi något för dig.

För att läsa mer och ta del av alla fördelar med solenergi kolla in här och börja din resa mot ett mer hållbart samhälle.