Sverige har inte upplevt den varmaste sommaren under 2017 och det börjar snart bli mörkare ute och hösten kommer oavsett om vi vill eller inte. Det kan vara läge att tänka på något nytt inför hösten där hemma. Det kan vara en renovering som ni gått och funderat på ett tag?

Att installera en braskamin är inte bara för att få det mysigt på fredagskvällen, även om det bidrar mycket till mysfaktorn. Det ger också en skön värme då det börjar bli lite kyligare ute. Den värme som en braskamin ger är svår att få från någon annan värmekälla. Det finns mycket att välja bland när det kommer till braskaminer. Hitta någon som passar ert rum och den inredning som ni har.

Om ni är händiga i er familj så kan ni säkert installera er braskamin själva, det absolut första ni ska göra är att ansöka om bygglov från den kommun ni bor i. Även om det funnits någon form av eldning i huset som öppen spis eller annat så innebär förändringen att man måste ansöka om bygglov. Det finns bra information på de flesta kommuners webbplatser.

När du väl fått bygglovet så är det bara att börja installera, även här så hittar du hjälp online om du ska installera braskaminen själv. Anlitar du hantverkare för arbetet så löser sig det mesta smidigt. Det första som du bör tänka på är placeringen av din braskamin, en felaktig placering kan bli kostsamt om man behöver flytta och göra om hela installationen.