I Sverige älskar vi att sitta utomhus. Så snart snö och frost börjar lägga sig på våren öppnar uteserveringarna upp och grillen plockas fram ur förrådet. Många av oss har även tillgång till någon form av uteplats, i bästa fall en trädgård. Här samlas vi för att umgås, äta och koppla av. Helst vill vi också kunna nyttja vår utomhusmiljö under så stor del av året som möjligt.

Lys upp uteplats och gångstigar

Ett sätt att få en längre utomhussäsong i din trädgård är genom att belysa den på rätt sätt. Dels att skaffa belysning till uteplatsen, för att ni ska kunna sitta utomhus på kvällen även när höstmörkret faller. Men det är också trevligt att ljussätta de gångvägar som går genom trädgården. Då känns hela miljön mer välkomnande. I onlinebutiken Room99 hittar du ett urval av utomhusbelysning. Där kan du låta dig inspireras innan köp.

Atmosfär och säsongsbelysning

Förutom rent praktiska aspekter kan du även skapa atmosfär och stämning med din utomhusbelysning. Bland annat är ljusslingor i olika form fint att ha på balkongräcket. Eller mindre ljuskällor och konstgjorda levande ljus på uteplatsen eller verandan. Jul- och nyårsbelysning är ett annat exempel. I och med att den sitter uppe under en begränsad tid är detta ett roligt tillfälle att dekorera i ”extra allt-stil” med självlysande tomtar och stjärnor.