När man talar om köksrenoveringar går tankarna förr eller senare mot priset. Och det blir ofta en prislapp som inkluderar åtskilliga nollor. Men om det mest är förnyelse man är ute efter och inte renovera för att mer eller mindre reparera behöver man faktiskt inte ta ett lån för att ha råd. Här tipsar vi om några saker alla kan göra för att förnya köket för en förhållandevis billig slant.

Man behöver inte alltid riva kaklet

En vanlig åtgärd vi köksrenoveringen är att riva bort det gamla kaklet och sätta in nytt. Har man blivit less på sitt nuvarande kakel men inte vill spendera pengarna på att köpa nytt finns det ett alternativ att använda sig av. Det kallas för kakeldekor och det finns att köpa i flera olika stilar. Inom kort kommer man kunna ha en helt ny stil på sitt kakel med detta enkla knep.

Renovera köksluckor

Alla har vi vår beskärda del av köksluckor och deras färg och form är en stor del av hur vi uppfattar rummet. Att måla om dessa behöver inte vara svårt men kan förvandla köket till något helt nytt. Tänk på att även köksstommarna kan behövas målas om för att allt ska passa ihop. Tillsammans med ett nytt lager färg kan man även välja att byta ut handtagen. Att gå från exempelvis vita trähandtag till av mässing i snygg design kan även det göra stor skillnad.

Lägg till öppen förvaring

Förvaringen är en viktig del av alla kök, men normalt sett förvarar vi det mesta i skåp och lådor. Ett tips man kan utforska är att sätta upp några hyllplan på en fri vägg och ställa upp lite köksredskap eller liknande. Medan detta är mer vanligt i vissa stilar än andra kan man få det att fungera i praktiskt taget vilket kök som helst utan större besvär.